SAURI VINYES VELLES

Saurí Vinyes Velles

Vinya Centenària

Etiqueta sauri vinya vella 2012

 

  • ELABORACIÓ

Els raïms madurs seleccionats són transportats al celler per al seu processament. Una extracció  suau durant la fermentació permet obtenir un vi equilibrat. El període de fermentació i  maceració té lloc en bótes de roure francès de 600 litres de capacitat. Després de la  fermentació, el vi reposa en una criança de roure  durant 18 mesos.

  • NOTA DE TAST

Presenta un profund color violaci intens. El nas del Saurí destaca per un intensa fruita vermella / negra madura i que va evolucionant en copa. Amb un fons també mentolat i mineral. Destaca també en nas seva calidesa pròpia de la zona. En boca, el taní juga un paper molt important ja que en estar madur contraresta l’acidesa ben equilibrada. Notes de confitura de pruna i fruita vermella s’intensifiquen en boca, que al costat del taní madur donant una sedositat molt agradable. La bona maduració, que afegeix notes de complexitat, reflecteix la presència de la carinyena vella.

  • MESOS DE CRIANÇA: Criança en roure durant 18 mesos en dipòsit inoxidable
  • VARIETATS DE RAÏM PRINCIPALS: Carinyena/Samsó,
  • ALTRES VARIETATS DE RAÏM: no
  • TIPUS DE SÒL: Argila/panal
  • SUGGERÈNCIA DE SERVEI: Es recomana servir-lo a 17º C.
  • CERTIFICATS: Vinya en producció ecològica

_________________________________________________________________English

SAURI

Vinyes velles – Old vines

PRIORAT COUNTY

WINEMAKING: The selected ripe grapes are transported to the winery for processing. A gentle extraction during fermentation leads to a balanced wine. The period of maceration and fermentation takes place in French oak barrels of 600 liters. After fermentation, the wine ages in french oak  during 18 months. This is a Estate Wine made from our own-vineyard located in El Molar, Priorat.

Nowadays, the Mediterranean mountain region reflects not only the history, landscape, flora, fauna and geology, but also the surprising black slate slopes where these weak old vines grow in our vineyard at El Molar planted in 100% Carignan at the beginning of the last century.  Consequently, its landscape properly represents the inland Mediterranean world: cultivated terraces on lofty mountains, forests, sacred places testifying the creative genius, social development and the imaginative and spiritual vitality of humanity.

TASTING NOTES: It has a very deep intense color. The nose of intense fruit Sauri is highlighted by a very ripen red fruit remembering the plum. On the palate, the tannins full fills the mouth with a well balance of the acidity. Notes of plum jam and red fruits intensify on the palate, with a  long and persistent post taste.

  • AGING: 18 months in French oak
  • MAIN GRAPE VARIETIES: hundred year old Carignan 100%
  • SOIL TYPE: Limestone/Clay
  • FARMING: Vineyard in organic farming since 2007.
  • SERVING SUGGESTIONS: We recommend serving it at about 18 ° C. Need decanting.
  • PRICE (75cl bottle, 750ml): RRP: € 28

Comments

  1. Genial!! Y Feliz Navidad!!

Trackbacks

  1. […] de vinos de Nacho Sanz con su proyecto Indie Spanish Wines:  Toalde 2015 de Roberto Regal y un Saurí Vinyes Velles de El Solà d’Ares respectivamente y que podremos maridar, en ambos casos, con un queso bien […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: