Santa Teca 2013 & Slow Food Tarraco

santa teca banner

Gràcies a la creació de Slow food Tarraco, petits projectes com el nostre, Vinyes del Solà d’Ares, www.soladares.es, té la possibilitat de poder ser partícep d’aquest esdeveniment SANTA TECA 2013, donant la benvinguda a la Festa Major de Tarragona, SANTA TECLA 2013. Amb aquest post volem agrair a totes les persones que fan possible que puguem oferir-vos tastets dels nostres vins. Així doncs, per segon any consecutiu, estarem els dies 17 i 18 de setembre a la Plaça del Rei de Tarragona.

El Solà d’Ares és una empresa que treballa amb entusiasme la vinya i les oliveres i li confereix una personalitat que es transmet en el producte final. Elaborem vins, olis i cerveses -de la tríada mediterrània (vinya, olivera i cereal)- de finques pròpies al mateix temps que oferim serveis d’assessoria en vinya i celler per a altres vinaters de la provincia de Tarragona (Vinyes del Terrer www.terrer.net, i Cellers Melis www.melispriorat.com) que desenvolupen també projectes personals com nosaltres. Sempre des d’un punt de vista tècnic, avalat per la nostra formació com a professionals.

Dins del nostre projecte propi de vins de finca, podeu venir a tastar un vi negre SAURI i un vi dolç, SOLADARES. Us esperem, i recordeu per una «TECA» teniu una copeta!

sauri etiquetaEls Saurins tenen la capacitat de localitzar aigua a distància pels estímuls extraordinaris, una percepció sensorial, la forma d’art més alta del món radiestèsic. La Garnatxa, la Carinyena i l’ Ull de llebre , de la mateixa manera actuen com un Saurí, per tal de crear aquest vi.  En un sòl molt pobre i sec es descobreix el què és realment un recurs meravellós i digne: la «producció» d’aigua pura de roca sòlida.

Les Vinyes velles semblen tenir un avantatge en la seva habilitat consistent per a l’elaboració de vins de gran estructura, concentració i energia. El seu extens sistema d’arrels permet a la  Garnatxa i Carinyena actuar com un xuclador de l’aigua i minerals, el que porta com a benefici un vi que dóna sensacions fruitoses.

 

Dolç etiquetaDolç assolellat 2011 – Una petita vinya plantada el 2003 de Muscat, Pinot Gris, Garnatxa Blanca i Pedro Ximénez. La qualitat en un lloc tan inhòspit insereix un caràcter especial a les condicions climàtiques extremes de la nostra vall. La verema es realitza després de la deshidratació de la baia per obtenir la dolçor desitjada. La producció d’aquest elixir és molt petita.

Notes de Tast: Presenta un color groc daurat, molt brillant i intens. El nas d’aquest vi dolç mostra notes varietals i  molt pronunciades, destacant terpens / floral, melmelada de fruites, mel, albercocs i cítrics amb notes de fons molt agradable. En boca és molt dolç, però també molt fresc que resulta en un bon equilibri. El final és molt refrescant i persistent. Amb aromes i sabors molt particulars que ens representen com una molt bona perspectiva de futur, on el vi s’ha provat.

El funcionament de SANTA TECA 2013 és el seguent: podeu comprar tiquets a l’entrada del mercat que es converteixen en «Teques», cada vi/cervesa o plat que vulgueu degustar equival a unes «Teques» que podeu intercanviar.

Adjunt trobareu tota la info dels actes de SANTA TECA.

 Santa teca 1 programa 1Santa teca 2 programa

Font: https://www.facebook.com/pages/Slow-Food-Tarraco/378933235510639

Submergir-se en les Festes de Santa Tecla de Tarragona implica inevitablement impregnar-se d’unes aromes que connecten l’actualitat amb la història i amb el llegat patrimonial. Precisament és aquest camí dibuixat al llarg dels segles allò que defineix la personalitat de les festes tarragonines. La Santa Tecla d’avui és el rock, el teatre, el music-hall, el cinema, la revetlla, l’esport… Però l’essència és, o millor dit continua sent, el conjunt de balls, bestiari, entremesos, representacions al·legòriques, balls parlats i castells, que perfilen el seguici popular de la ciutat com a corpus genuí i propi de la celebració (Font: http://www.tarragona.cat)

US ESPEREM!!!

Deja un comentario