FAUNE RIESLING

FAUNE RIESLING

2015

 

 EL TAST

L’alçada d’aquesta finca li aporta al vi un sentit especial, fragant i auster com la farigola i la llosa, suc de la terra i els astres. Blanc brisat, fermentat amb totes les pells i llavors, dels bancals del Clot del Noguer, a Gavarra, Pirineu català.


El vi de la primera anyada mostra una gran acidesa, amb aroma intens floral. L’estructura balla una mica i encara li falta per madurar, però mostra ja una boca molt complexa a mesura que evoluciona en ampolla. Una gran sorpresa donada la seva joventut.

LA VINYA

La vinya del Clot del Nogué a partir de la qual s’elabora el FAUNE blanc, està plantada de Riesling 100%. En canvi, la part superior de la parcel·la està plantada també de Garnatxa Negra, de la qual en sortirà ben aviat un nou vi.

Els dos vins son terrosos, amb un nas que recorda l’argila i el sotabosc profund, el fil conductor de la zona on està plantat.

 LA PODA

La poda d’aquest riesling esta inspirada per la poda alsaciana de doble Guyot, donat que el riesling és una varietat que dóna raïms molt petits i repartits pel sarment. És una poda en forma de cor i on cada cep té una estaca clavada, per poder millorar la insolació a tant difícil contrada.

LES PERSONES

Fruit d’una agricultura sense pertorbar, l’Ester, l’Oriol, en Joan i jo mateix, sóm els encarregats de modular els ceps per tal que arribin a maduració i que el vi que en resulta sigui extrem, diferent; un nounat  ple de candidesa de la finca situada a Gavarra, al bell mig del Pirineu. És un riesling jove encara per créixer, en aquest primer any de vinya jove

EL MARIDATGE

 

Mel i Mató ‘reformat (mató de soja amb mirin, figa confitada, escates de meló i pa de nous i panses)

 

CELLER: Faune Viticultors

Zona: Gavarra, Pirineu, Alt Urgell

VARIETALS: Riesling

CRIANÇA EN BÓTA: Maceració amb pells i pinyols

TIPUS DE BÓTA: Àmfora i roure combinat

ALCOHOL: 11,0% alc. Vol.

VITICULTURA: Natural

IGP: VI de TAULA

 

 

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: